Help Students Network – reloaded 3


În timpul T4T AEGEE din Izmir am zburat pentru 2 zile la Bruxelles pentru a fi din nou facilitator pentru Help Students Network, (15 – 16 octombrie 2010) o reţea de tineri şi studenţi creată în cadrul campaniei anti-fumat derulată de către Comisia Europeană.

Alături de aceeaşi 3 colegi din Pool of Trainers, European Youth Forum cu care am lucrat şi pentru prima întâlnire a reţelei de la Riga din mai 2010, am reuşit să ajutăm participaţii să producă într-un timp record un Commitment Paper care a stabilit modul de funcţionare a reţelei şi continuarea campaniei după finalul oficial (15 noiembrie).

Conform sitului oficial, “Uniunea Europeană a făcut din lupta împotriva fumatului una din priorităţile sale în domeniul sănătăţii publice. Bolile legate de consumul tutunului reprezintă azi prima şi cea mai importantă cauză a mortalităţii în Europa. Tutunul este responsabil de mai mult de 650 000 de decese în fiecare an în Uniunea Europeană, adică un deces din şapte. Această cifră include 19 000 de decese provocate de fumatul pasiv; aceste persoane nu au fumat niciodată!

Campania „Help – pentru o viaţă fără tutun”

Pe 31 mai 2009, de Ziua Mondială fără Tutun, Comisia Europeană a lansat a doua etapă a amplei sale campanii media destinată prevenirii şi stopării fumatului şi informării cu privire la pericolele fumatului pasiv în 27 de State Membre ale Uniunii Europene, în continuarea campaniei iniţiale de patru ani, desfăşurată între anii 2005 şi 2008.

Campania se adresează în mod special tinerilor. Desfăşurată în toate cele 27 de ţări membre U.E., campania Comisiei Europene „HELP – Pentru o viaţă fără tutun” a fost una dintre cele mai importante iniţiative de sensibilizare asupra unui aspect din domeniul sănătăţii organizată vreodată în lume.

Campania „Help” îşi propune să ofere sprijin tinerilor pentru a nu începe să fumeze, pentru a rezista presiunii anturajului sau pentru a face faţă fumatului pasiv.”


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Help Students Network – reloaded