Training for Trainers – AEGEE 1


Imediat după primul curs de Seducţie am pornit spre Izmir, Turcia, pentru a fi trainer la Stagiul de Formare de Formatori al AEGEE (13 – 20 octombrie 2010). Echipa de traineri a fost formată din 4 persoane.

După câteva peripeţii pe drum, am reuşit să pregătim, alături de colegii mei, un super T4T pentru a forma noua generaţie de traineri din AEGEE şi BEST. Am trecut împreună cu participanţii prin elementele educaţiei nonfomale, metode specifice de training, tehnici de prezentare, gestionarea audienţei, dezvoltarea, implementarea şi evaluarea obiectivelor educaţionale şi multe altele.

Un aspect demn de menţionat şi nu foarte comun la alte ONGuri cu care am lucrat a fost sistemul de mentorat şi anume fiecare participant a avut oportunitatea de a-şi alege unul dintre traineri care să contribuie la dezvoltarea sa ulterioară. Din cei 13 participanţi, în prezent mentorez  5 participanţi şi un trainer.

A fost din nou o plăcere să interacţionez cu cultura organizaţională a AEGEE şi aştept cu interes o nouă invitaţie din partea lor.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Training for Trainers – AEGEE