EuroGames 2010 3


EuroGames 2010 este noul manual de animaţie destinat tinerilor produs de Youth for Exchange and Understanding (YEU). Acest manual este continuarea manualului din 1993 care a fost adaptat  pentru a putea fi folosit şi  în grupuri care cuprind persoane cu dizabilităţi.

Împreună cu ceilalţi 12 experţi, am reuşit să adaptăm peste 100 de activităţi în doar 3 zile. După adaptare, jocurilor le-au fost adăugate simboluri pentru a marca clar care este grupul de persoane căruia le sunt destinate.

Marea provocare a fost să adaptăm cât mai multe activităţi astfel încât ele să primească simbolul “general” , respectiv ele să poată fi aplicate grupurilor care au în componenţă orice tip de dizabilitate (de vedere, de auz, fizică sau mentală).  Am realizat rapid că marea majoritate a activităţilor folosite în organizaţiile de tineret nu se pot aplica nici măcar unui singur tip de dizabilitate.

După o serie de procese creative am reuşit să creăm un material complex, mult avansat faţă de cel din 1993 şi de departe mult mai inclusiv. Materialul va fi disponibil din luna noiembrie şi sper că tot mai multe organizaţii de tineret şi nu numai vor începe să aplice conceptul de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi nu doar verbal sau prin traininguri.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “EuroGames 2010